Thursday, 14 June 2018

YouGov survey


Hi! So, esok kita akan menyambut Hari Raya AidilFitri 1439H. Alhamdulillah, moga amalan kita semua di bulan Ramadhan 1439H diterima oleh Allah S.W.T., in sha Allah.

Ada yang plan nak travel atau memang dah ready nak travel di bulan Syawal nanti? Syok la ampa. Saya harap suatu hari nanti saya pun berkesempatan untuk travel di bulan Syawal. Sambil tu bolehlah menikmati sendiri kemeriahan dan keunikan Syawal di tempat orang, kan?

Before ni saya pernah share pasal YouGov survey; iaitu cara mudah untuk mengumpul Bigpoint AirAsia. Boleh refer post sebelum ni:- YouGov survey - Cara mudah mendapatkan AirAsia Big points.

Saya bukan nak bercerita cara nak join YouGov ke apa sebab dah share dalam previous post. So, korang bolehlah tekan link di atas dan baca cara-caranya. Sekarang ni, saya nak 'goda' korang untuk join YouGov.

Tadaaa.!

Jawab survey, kumpul point, dah cukup 5000 points for YouGov, korang boleh redeem 2500 AirAsia bigpoint. Siapa je nak bagi weh?





Redeem jangan tak redeem ;)


Points biasanya masuk less than 2 weeks


Nak dapat extra points tanpa perlu jawab survey tak? Once korang join YouGov, korang akan dapat your own unique referral URL; di mana bila ada orang join YouGov through your unique referral, and that person berjaya jawab 6 surveys, maka korang akan secara automatik mendapat 200 YouGov points. Itu kalau seorang. Kalau 5 orang? Dah dapat 1000 points. Kalau 25 orang? Dah boleh redeem 2500 AirAsia bigpoint. Best kan kan kan? 




Cepatlah register your YouGov account now! Boleh klik link di bawah. Hurry!

https://my.yougov.com/en-my/refer/6n7inFQCmIwWs4Nf8hoJAA/



Ni 3rd time redeem AA bigpoints since join YouGov earlier last year.


So, amacam? Tergoda tak? Hee.

Jangan tunggu lagi. Cepat, register your YouGov account now!

https://my.yougov.com/en-my/refer/6n7inFQCmIwWs4Nf8hoJAA/


Okies. Ni sajalah nak share salah satu kelebihan kumpul AirAsia bigpoint ni. Rasanya hampir semua tau, lebih-lebih lagi travellers tegar. Tapi tak apa, meh saya share my own experience.

Bulan Mac haritu, geng rapat universiti kitorang buat simple reunion dekat KL while I'm here in Kuching. Yang lagi 5 orang semua ada di KL. Last minute pulak, seminggu sebelum tarikh reunion baru decide nak buat. Kalau usha tiket AA dekat website, paling murah pun dalam RM129/way masa tu. Kalau return flights? Almost RM300! Nampak macam sikit, tapi bagi student macam saya, RM300 tu sangat banyak weh! Boleh buat belanja sebulan.

Time tu dah almost redha tak dapat join diorang reunion. Lagi 2 hari rasanya before reunion, sajalah dok usha tiket dekat apps AirAsia Big Loyalty. Sekali diorang tengah buat promo 90% off rasanya. Points for one way ticket masa tu cuma 1000 points instead of the lowest usual, 6500. So, return tickets to KL only costs me 2000 points AA dan tambahan RM30 sahaja (RM15/way untuk airport tax). Apalagi, cepat-cepatlah booked flight ticket, and there! I'm ready to board in less than 2 days.

Murah sangat kau RM30 je for return flights from KCH-KUL-KCH. Selalunya, paling cikai pun harga dia around RM100++ almost RM200. Tu paling cikai. okay.

Masa final call sale for AA flights (using AA bigpoint), memang sangat worth beli tiket flight bila ada points AA. Tak rugi kumpul, serius!

Joinlah, boleh kita sama-sama flying high to the sky! :)


1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete